Om padel-sporten

Padel er sjovt at lære og at spille for personer i alle aldre – unge, voksne og ældre – og med alle forskellige niveauer af erfaringer med sport. Padel er nemt for nybegyndere, motiverende for motionister og udfordrede og udviklende for mere aktive spillere. Padel er en god fælles aktivitet for venner, familier, kollegaer og medlemmer af en padelgruppe eller padelforening.

Læs: Hvad er mit Padel niveau?

Padel ligner i et vist omfang en kombination af tennis og squash med omkring 80 % tennis og 20 % squash. Padel er dog nemmere at lære at spille end både tennis og squash. Padel spilles med padelbat, der er lavet af en kerne af kunstskum og en ramme og en overflade af et hårdt kunststofmateriale som kulfiber (carbon) eller glasfiber. Padel spilles med padelbolde, der ligner og er lidt mindre end tennisbolde.

Padelbanen ligner en tennisbane, men er mindre.

 

Størrelsen på en padelbane er 20 x 10 meter for en double bane og 20 x 6 meter for en single bane. Banens net mellem midten af langsiderne deler banen i to halvdele. Nethøjden er 92 centimeter i siderne og 88 centimeter i midten.

Banen har glasvægge i 4 meters højde i banens ender og dele af siderne op mod enderne og har ståltrådnet i 3 meters højde i banens midterste dele.

Dansk Padel Forbunds internetside indeholder mange oplysninger om padel og videoer om padel. Du kan blandt andet læse om spillet og reglerne, og se videoer om spillet og reglerne. Læs mere om padel hos Dansk Padel Forbund 

Klik her for at se en kort og rigtig god videointroduktion til padel.

Du kan også se en kort videointroduktion til padel her og et eksempel på professionelle World Padel Tour(WPT) spillere her.

De officielle regler fra det internationale forbund, International Padel Federation, kan læses her.

Er du klar til at spille padel hos os

#padel #padeltennis #padle #paddle #paddel