fbpx

Hvordan finder jeg mit padel niveau ?

I padel forsøger man at finde ligeværdige for at få det bedste udgangspunkt til en spændende kamp.
Et værktøj til dette er at finde sit padel niveau, som indikerer hvor øvet en padelspiller man er.
0,5 / Ny spiller:

Du har lidt eller ingen erfaring fra tidligere med ketsjersport, og er først lige begyndt at snuse til padel. Du kan have spillet fra nul til to gange. Du mangler kendskab til regler, men synes det er sjovt og har mod på det.

1,0 / Nybegynder:

Du kender de væsentligste regler, og har spillet op til flere gange. Du har problemer med at holde spillet i gang, men begynder så småt at kunne udpege dine fejl og forstå det basale i spillet. Du har måske været på en enkelt introtime eller er blevet introduceret til sporten af en med erfaring.

1,5 / Begynder:

Du har helt styr på reglerne, og begynder at kunne holde duellerne i gang ved lav fart. Du mangler fortsat kontinuitet i dit spil, og mangler stabilitet og kontrol i dine slag. Glasset er fortsat en udfordring på dette niveau.

2,0 / Begynder:

Du har spillet padel en del gange, og begynder at have mere stabilitet og forståelse i dit spil. Dueller foregår i lav til medium fart, og der løbes frem til nettet for at angribe. Du begynder at blive mere komfortabel med glasset, og kan en gang imellem inddrage det i dit spil.

2,5 / Let-Øvet:

Du har spillet padel over en længere periode, og muligvis deltaget i en americano eller et lignende arrangementer. Du bevæger dig frem til nettet, og bliver mere tryg ved at inddrage glasset i dit spil. Duellerne foregår ved medium fart, og du kan ofte forudse, hvor bolden kommer og har forståelse for dine fejl.

3,0 / Let-Øvet:

Du spiller jævnligt og har fået tillid til dit spil. Du kan udføre grundlæggende slag med større sikkerhed og bruger hele banen. Du forstår forskellen på defensive og offensive slag, men du slår stadig lidt for mange aggressive eller uprovokerede fejl, særligt når du skal lave avancerede slag.

3,5 / Øvet:

Du spiller ugentligt og har flere faste at spille med. Du forstår de forskellige slag og kan positionere dig korrekt på banen, og bliver sjældent fanget og får bolden i fødderne. Der er generelt fart i spillet, og duellerne bliver længere med færre uprovokerede fejl. Du kan også læse glasset, og ved oftest hvor bolden kommer. Du har erfaring fra tidligere ketsjersport, og kan bruge dette til din fordel. 

4,0 / Øvet:

Du spiller flere gange om ugen, og har en eller måske flere faste makkere på lignende niveau. Du er konsistent og spiller med tålmodighed, og kan derved sætte point op og afgøre bolde og vinde point. Du kan samtidig bruge lobbet, både som defensivt, men også offensivt slag at komme frem til nettet og angribe. Du kan samtidig kommunikere med din makker under duellerne til jeres fordel. Duellerne begynder at foregå i høj fart, og du laver få uprovokerede fejl.

4,5 / Meget Øvet:

Du har deltaget i flere turneringer, og har evnen til at udspille modstandere og bevare roen under pres. Du kan fremføre fejl hos dine modstandere og spiller med selvtillid og høj kvalitet. Du kan udføre svære tekniske slag som bandeja, vibora og chiquita med stor ro og sikkerhed.

5,0 / Turneringsspiller:

 Du spiller på højere turneringsniveau og blandt de bedste i dit center/område. Du har derved en relativ fast makker og kender til jeres styrker og svagheder, kan kan kommunikere på banen. Du har spillet i flere år og er dygtig til at tilpasse dig nye modstandere og aflæse deres svage sider, som du udnytter til din egen fordel.

#padel #ringsted #wedopadel

Book baner her